Ny cyberblogg, varför?

Radio X3M ringde igår och frågade vad man kan göra för att radera sin personliga information på nätet. Sorry, det är mission impossible. Om man lever ett någorlunda normalt liv så är det oundvikligt att man finns på nätet. Och det är omöjligt att veta vem som har vilken info om en. För att inte tala om att försöka få bort den. Vi är helt enkelt fast i cyberträsket vare sig vi vill det eller inte.

Idén att starta en blogg om cybersäkerhet i synnerhet, och vårt digitala liv i allmänhet, har mognat ett tag. Nu känns det rätt att sätta igång. Det mesta jag kommer att skriva här går att få tag på i andra bloggar och portaler. Men oftast på finska, engelska eller nåt annat språk. Och  Jag tror att det finns ett behov för lättfattlig svenskspråkig information om hur vi ska bära oss åt för att inte drunkna i cyberträsket. Kommentarer till aktuella händelser, som t.ex. nya typer av skadliga program eller sårbarheter i våra datorer. Nätets trender och nya sätt att utnyttja vår digiteknik. Vett och etikett för att undvika problem. Enkla instruktioner för hur man kan skydda sig. Och säkert en hel del annat också som jag inte kommer på just nu.

Ja, då är det bara att sätta igång och kolla om det dyker upp några läsare. Ska bli intressant att se hur stor efterfrågan den här typen av info har.

Micke